home

Binnen onze praktijk werken we met drie logopedisten.
Jolanda Huisman,  Marije Kloetstra en Marianne de Jong.

olanda Huisman

In 1998 ben ik afgestudeerd als logopedist en sinds 1999 ben ik eigenaar van Logopediepraktijk Gorredijk-Jubbega. Hiermee kwam een gekoesterde wens in vervulling!
Het werken met kinderen is mijn passie; hen helpen beter te leren communiceren doe ik met veel inzet en enthousiasme. Plezier en kwaliteit staan hierbij bij mij hoog in het vaandel.
Mijn praktijk is een allround praktijk wat betekent, dat er verschillende logopedische stoornissen worden onderzocht en/of behandeld. De afgelopen jaren heb ik mijn kennis verbreed en verdiept op verscheidene gebieden, o.a.:
- Onderzoek en behandeling van spraakstoornissen bij kinderen met een schisis
- Onderzoek en behandeling van jonge stotterende kinderen + ouderbegeleiding
- Stemtherapie bij kinderen
- Introductie sensorische integratie
- Logopedie en tandheelkunde (oro-myofunctionele therapie)
- Inzicht in pragmatische problemen
- Verbale ontwikkelingsdyspraxie
- Training DTL/verslaglegging/ICF
- Metaphon, Hodson&Paden (articulatie)
- Autisme Spectrum Stoornissen
- Communicatieve Taaltherapie bij kinderen van 2-6 jaar
- Het bijwonen/volgen van diverse districtsbijeenkomsten; workshops op het gebied van spraak, taal en communicatie; en kwaliteitskringbijeenkomsten


Iris Boersma

Sinds 2022 ben ik gediplomeerd logopedist. Daarnaast ben ik sinds 2018 gediplomeerd gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Na het oriënteren op verschillende opleidingen sprong logopedie er voor mij uit. Het werkveld van een logopedist is breed en past bij mijn passies. Mijn hele leven lang ben ik al bezig met zang en het ontwikkelen van mijn eigen stem. Ik ben geïnteresseerd in de werking van stem en spraak. Ik ken de praktijk al vanuit mijn stage die ik hier gevolgd heb. Na het afronden van deze stage werd mij gevraagd om na mijn diplomering terug te komen als collega! Het verdiepen in veel verschillende achterstanden en stoornissen bij zowel kinderen als volwassenen maakt het beroep van logopedist gevarieerd en uitdagend. Iedere persoon is uniek en bij elk persoon uit een logopedisch probleem zich anders. Om hier als logopedist hulp bij te mogen en kunnen bieden maakt het voor mij een mooi en dankbaar beroep. Ik vind het belangrijk dat een cliënt op zijn/haar gemak is tijdens de behandelingen en zich gehoord voelt. De behandelingen doen we samen: het delen van mijn logopedische kennis en inzet in combinatie met de wensen en inzet van de cliënt en de ouders.
.